След като най-накрая ще видим слънцето в неговото пълно изящество и блясък, то трябва да помислим дали вече сме защитили кожата си правилно, за да можем да хващаме здравословния шоколадов тен, за който мечтаем. Представяме ви най-честите грешки, които допускаме, когато излизаме навън, за да се срещнем със слънцето…

Пропускаме малките неща
Когато внимаваме да не ни изгорят раменете, лицето или краката, трябва да внимаваме това да не се случи на малки участъци, които обикновено остават покрити, но когато не са защитени лесно изгарят. Такива например са ушите, горната част на стъпалата, устните, ръцете и зоната около косата. Никога не ги забравяйте, защото както и останалите части от тялото, те са важни.

Не нанасяме продукт, когато е облачно
Дори и при облачно време, слънчевите лъчи намират начин да навредят на кожата. Сигурни сме, че многократно сте се уверявали в силата им. Добре е дори и да не виждате слънцето, преди излизане навън през лятото, да нанесете продукт, който ще защити кожата ви. С особена сила това важи, ако тя е по-светла и чувствителна. Може просто да нанесете по-нисък фактор.

Забравяме косата
Знаете ли, че косата също се нуждае от слънцезащита? Сигурно да, защото сме сигурни, че на повечето жени им се е случвало косата им да започне да се къса и цъфти по-усилено след ходене на море. Слава богу на пазара вече се предлагат продукти за коса с SPF, така че това няма да представлява проблем – спрейове и балсами, които предпазват фоликула на косъма.

Забравяме да нанасяме втори, трети път…
Върху опаковката на всеки продукт за слънцезащита си има подробно описание как се ползва – дали се препоръчва нанасянето му преди излагане на слънце, дали трябва и след колко време да нанасяме втори слой, дали след влизане във водата е нужно отново да напръскаме… Тези неща са много важни, но понякога си мислим, че след първото нанасяне сме защитили кожата достатаъчно и пропускаме следващите. А не трябва!

Използваме спрей, но не го разнасяме
Хубаво е, че повечето спрейове със SPF са рекламирани като успешен начин да предпазим кожата си без да си цапаме ръцете, тъй като пулверизаторът на тубичката разпръсква равномерно, но при всички положения е по-добре да разнесем с ръка след употреба. Каквото и да правим малките капчици си остават малки капчици, между които няма продукт, така че смело размазвайте след пръскане.