Кой каквото и да ви говори, за да преборим и дори ликвидираме опасността от обилния косопад, ставащ особено упорит и арогантен през есенния сезон, по-добър начин от даровете на природата… няма. Сами се съгласете, че хиляди пъти по-правилен е изборът да се доверим на здравословното и пълноценно влияние на природните средства, отколкото да подложим косата си на поредното и увреждащо косъма въздействие на химическите препарати.

Изпитайте насладата от лечебните процедури, които ви предлагаме да си приготвите и приложите вкъщи и сами да се уверите в тяхната лечебна сила и благотворен ефект:

Лечение с масла

Зехтинът, кокосовото, рапичното, бадемовото, розовото, лавандуловото, сусамовото и маслото от розмарин се славят като едни от най-отявлените врагове на косопада. Нанесете едно от тях по избор, разтривайки нежно скалпа с връхчетата на пръстите си. Сложете шапка за баня и останете така не повече от един час. След това измийте с шампоан.

Лечение с плодове и зеленчуци

Соковете от чесън, лук, грейпфрут, лимон и грозде притежават доказано силно заздравително косъма въздействие. Достатъчно е да втриете добре върху главата си сок от някой от гореизброените продукти и да го оставите да престои за една нощ, а на сутринта да измиете с шампоан.

Лечение с билкови отвари

Дали ще бъде от розмарин, коприва, джинджифил, зелен чай, розови листа, невен, лайка, жълт кантарион или магданоз, всяка една от отварите, благодарение на високото съдържание на антиоксиданти, притежава изключително тонизиращо, противовъзпалително и подсилващо циркулацията на кръвта въздействие. Сбливането с гореизброените билки се препоръчва под формата на изплакване на измитата предварително с шампоан коса.

Масаж

Масажирайте ежедневно корените на косата си в продължение на няколко минути. Това ще стимулира и подсили кръвообращението. Добрата циркулация заздравява фоликула на косъма, а оттам оказва благотворно въздействие върху растежа на косата.