Ядките, от които е сътворен този чудотворен балсам предоставят директно на клетките уникалната комбнация от мастни киселини и витамини, които подпомагат еластичността и доброто състояние на кожата. Шипковото масло пък притежава специални активни съставки, които действат подмладяващо и тонизиращо върху кожата. То е източник на витамините С, Е, както и на провитамин А (бета-каротин), отговарящ за обновителния процес на клетките. Важно е да се знае още, че шипковото масло е изключително нежен хидратант, позволяващ на кожата да диша.

7 златни правила за секси деколте >>

Сигурно сте чували утвърденото мнение, че шията и деколтето са онези откровени издайници, които не могат да запазят тайната за възрастта на жената. И това в повечето случаи се дължи на самите нас или по-точно на факта, че често пренебрегваме тези така фини и нежни части от тялото си. Истината е, че шията и деколтето се нуждаят толкова от нашето внимание, колкото и кожата на лицето ни. И най-добре е да се възползваме от неизчерпаемите възможности, които са ни под ръка в кухнята. Благодарение на тях ние сами можем да си сътворим превъзходен домашен еликсир за шията и деколтето.

Подмладяващи компреси за шията >>

 

За приготвянето му ще ни бъдат необходими:

• 8 капки шипково масло
• ½ чаша овесени трици
• 1 чаша фино смлени бадеми
• обичайния ни крем за лице според типа кожа

А тайната на сътворяването е:

Смлените на фино бадеми и овесени трици се смесват, добавя се шипковото масло и се бърка до образуването на еднородна смес. Накрая към нея се прибавя малко количество от личния ни крем за лице. Леко разбъркваме и благотворният еликсир е готов.

Нанася се с връхчетата на пръстите с нежни движения. Хубаво е процедурата да се повтаря два пъти на ден – сутрин и вечер преди сън – до изчерпване на количеството. Кремът се съхранява в добре затворено стъклено бурканче в хладилника не повече от 1 месец. Единствената препоръка е да се уверите, че не сте алергични към някоя от съставките на крема.

Деликатни грижи за шията и деколтето >>