За да заздравите корените на косата си и да я дарите със забележителен блясък, ви поднасяме три домашни рецепти, които да си приготвите според цвета на косата си. Те ще витализират косата ви, ще й придадат неподозирана мекота и сияние. Достатъчно да третирате косата си с избраната отварата не повече от 2 пъти в седмицата в продължение на 1 месец. Ефектът е незабавен още след първото измиване.

Продължава >>

За светли коси

Направете настойка от 2 с.л. зелен чай (или от сока на 1 лимон) и 500 мл вряща вода. След като се охлади, прецедете. Облейте предварително измитата с мек шампоан коса с отварата. Изплакнете с хладка вода.

За кестеняви коси

Направете запарка от 2 с.л. черен чай, 2 ч.л. лайка, 1 ч.л. лимонов сок и 500 мл вряла вода. Прецедете и облейте измитата коса с охладената отвара.

 

За черни коси

Кипнете шепа коприва в 250 мл вода. Оставете да поизстине и прецедете. Добавете 1 с.л. смляно на прах черно кафе, 1 жълтък, разбит в 3 с.л. ябълков оцет и 2-3 капки етерично масло. Изплакнете с отварата предварително измитата с мек шампоан коса.

 

За червени коси

Направете запарка от шепа люспи от лук, 5-6 дафинови листа и 500 мл вода. оставете да се охлади 15-20 минути, прецедете и облейте на предварително измитата с мек шампоан коса. Лучените люспи придават на косата златист оттенък. Отварата от тях е подходящи и за руси коси.