Кожата на гърдите е тънка и много чувствителна, затова и грижите за нея трябва да са по-специални - особено след излагане на слънце или студ. Заедно с носенето на правилния сутиен за вашата структура, можете да прилагате няколко маски в зависимост от това, от какво се нуждае кожата там.

 

Маска с кисело мляко и яйце

Съставки:
1 с.л. кисело мляко
1 яйце
1 ампула витамин Е
Приготвяне: Смесете всички съставки в купа, разбъркайте добре и с масажни движения нанесете на целите гърди. Сложете си някой стар сутиен (ама, наистина стар) без банели. Маската може да прилагате толкова често, колкото искате, тъй като съставките са напълно натурални. Постойте около 20-25 минути, докато вършите рутинните домакински задължения или релаксирате пред телевизора, след което изплакнете с хладка вода. Маската е подпладяваща и повдигаща.

 

Маска с ябълки и прясно мляко

Съставки:
2 ябълки (без значение дали са жълти, зелени или червени)
прясно мляко
Приготвяне: Пасирайте обелените и изчистени ябълки. Към тях постепенно добавяйте по малко прясно мляко, докато се получи гъста каша. Оставете да изстине в хладилника за около 20 минути. Нанесете на гърдите за 15 минути. Изплакнете с топла вода, след което и със студена. Редуването на топла и студена вода ще стегне допълнително кожата на гърдите.

 

Маска с краставица и сметана

Съставки:
1 по-голяма краставица
2-3 лъжици заквасена сметана
белтъкът на едно яйце
Приготвяне: Пасирайте краставицата и добавете сметаната и белтъка. Резултатът трябва да е лека паста. Нанесете и постойте така 15 минути, за да подейства. Никога не нанасяйте върху раздразнена или наранена кожа. Изплакнете със студена вода. Маската ще хидратира и овлажни кожата на гърдите.