Ние от LadyZone.bg заедно със специалистите от Shape потърсихме съветите на Холивудския гуру – фризьорът Робърт Ветика, за това как да направите косата си великолепна с много малко усилия.

Ето и нашите съвети:

  1. Не мийте косата си прекалено често:  не сте ли сте чудили защо жените в Азия имат толкова красиви, здрави и лъскави коси? Тайната е в това, че те не ги мият всеки ден. Те мият косата си поне през 3 дни, като оставят тя да се омазни по естествен начин, като по този начин я подхранват с натурални съставки и я поддържат хидратирана. Някои от вас сигурно ще кажат, че сме луди : вие спортувате, ходите на йога, тичате, което според вас значи, че косата ви трябва да бъде мита всеки ден. Е, това не е истина. Ако наистина не издържате косата си и изпитвате нужда да я измиете, просто я минете само с вода, като използвате минимум продукти.

  2. Научете се да ползвате балсам без измиване – ако започнете да миете косата си по-рядко, тя ще изсъхва по-малко и няма да имате нужда от балсам. И все пак няма да е лошото след измиване на косата да я хидратирате по някакъв начин и идеалният вариант е с балсам без изплакване. Достатъчно е само да навлажните косата си, ако не искате да я мокрите основно и да нанесете малко от балсама в краищата.

  3. Запасете се със сух шампоан – този вид шампоан може да ви свърши работа по всяко време. Когато бързате за някъде, а косата ви има отчаяна нужда да бъде измита, сухият шампоан е вашето спасение. Продава се във флакончета, като дезодорант, впръсква се в косата и буквално изсмуква натрупаната мазнина.