Намираме се в сезона, в който слънчевите лъчи са най-силни и опасни, от което следва да се предпазим със слънцезащитни кремове. Често обаче нанасяме подобни продукти единствено на плажа, а дори и там често пропускаме да го нанесем върху зони, които пък са най-податливи към увреждания от слънцето.

"Зоните изложени на най-много слънце – главата, раменете и врата са местата, където най-често възниква рак на кожата. Подобни места са и устните и ушите, където хората често не нанасят слънцезащитен крем”, твърди проф. Орит Марковиц, специалист по дерматология в "Icahn School of Medicine".

Оказва се също, че малките интервали, в които сме изложени на слънцето незащитени, са причина за уврежданията на кожата - дори повече от времето, когато сме на плажа и типично нанасяме слънцезащитни продукти. Освен опасни заболявания като рак на кожата, прякото излагане на слънце без защита е една от причините за състаряването на кожата и появата на бръчки.

Някои от начините да се предпазим от слънцето е със слънцезащита с висок фактор и избягването на излизането по средата на деня, но най-ефективното решение е носенето на защитно облекло.

Все пак няма толкова голямо значение дали предпочитате слънцезащитен крем или тениска, важно е само да запомните, че трябва да се предпазвате от слънцето през лято.