Красивата и здрава коса, издават, че се грижим за себе си и не ни е безразлично как изглеждаме.

За поддържане на красива коса се изискват доста грижи и внимание – редовно подстригване, рядко боядисване, правилно миене и най-вече употреба на правилните продукти.

Тъй като козметичните компании са наясно с тези неща и не са никак глупави, ежедневно заливат пазара с какви ли не кремове, маски, шампоани и т.н.

Истината е, че когато има реален здравословен проблем с косата е повече от ясно, че масовите продукти са абсолютно безпомощни, например в борбата с косопада.

Поради тази причина, ние решихме да споделим с вас една домашна, лично изпитана маска за коса, която има чудотворно действие. Тя е много подходяща при рядка, изтормозена, боядисвана,суха коса, която капе обилно.

Възможно е вече да сте чували за нея и ако е така, нашата препоръка може да бъде поредното доказателство, че тази маска наистина действа.

Какви продукти са необходими?

„Тривитаминол” – Сега, не се стряскайте. Това е вид масло с концентрирано съдържание на витамин А, Е и D. Използва се при животни, но ви обещаваме, че е напълно безвредно и дори много полезно, когато се използва за коса. Продава се във ветеринарните кабинети и като попитате, сами ще се уверите, че там го зареждат само за хора. Чудодейният тривитаминол стимулира екстремно растежа на косата, като я прави много по-здрава и лъскава. От него ще ви трябват 2 супени лъжици.

Към него прибавяте 1 жълтък; 1 супена лъжица кисело мляко; 1 супена лъжица обезсолена мас или бадемово масло, по ваш избор; 1 супена лъжица оцет; няколко капки газ ( което не се отнася за руси коси, при тях газта отпада) и 1 супена лъжица ракия или друг вид концентриран алкохол.

*Както с тривитаминола, така и с газта ви гарантираме, че не е въобще опасна и нездравословна, напротив

Смесете всички продукти и ги разбъркайте. Нанесете ги първо в корените, на суха коса. Това, което остане го разнесете по краищата.  Сложете найлонова шапка, после затоплете хавлиена кърпа и я сложете върху шапката и стойте така възможно най-дълго – от 1 до 3 часа. Когато кърпата изстине, а намокрете с гореща вода повторно.

Правете си маската 2 пъти седмично. Колкото по-продължително, толкова по-добре. За красива коса се изисква постоянство, а ние ви гарантираме, че с тази маска ще постигнете невиждани резултати.