#Овен
Огромната енергия и вътрешна сила на овните си има и своята висока цена. Представителите на тази зодия са гладни непрекъснато и през цялото време. Ако не се отдадат на момента на своята кулинарна страст, ще станат раздразнителни и ядосани. Добре е да се хранят на често по малко, за да бъдат както по-спокойни, така и по-здрави.

#Телец
Телецът изпитва най-голям глад през нощта. Затова е добре да положи необходимите усилия, за да достави необходимите и полезни хранителни вещества на организма си през деня. Да стоите далеч от въглехидрати и тежки вечери в късните часове преди сън. Да яде много зеленчуци и меса.

#Близнаци
Една последователна балансирана диета е за предпочитане пред безразборното хранене, към което близнаците често обичат да прибягват. Да стои далеч от кафе и мюсли. Да се храни в компанията на любимите хора.

#Рак
Раците имат уникална връзка с храната. Те също така имат склонност да влагат силни емоции в начина си на хранене. Да не позволява на емоциите си диктуват вида и съдържанието на неговото меню, както и начина на хранене.

#Лъв
За да бъдат на макс, в добра форма и тонус, лъвовете се нуждаят от храна, богата на въглехидрати. За предпочитане са белите и леките меса като пилешко, пуешко и риба пред по-тежките и червени. Добре е лъвът да се старае да извлича максимално повече въглехидрати най-вече от зеленчуците.

#Дева
Добре е девите да поработят малко повече върху смилането на храната. Много от тях имат вредния навик да гълтат хапката, без да я дъвчат достатъчно. Да се хранят по-бавно и качествено. Хлябът и тестените изделия трябва да бъдат регулирани източници на храна за тях. Винаги бързат, когато се хранят. Да отделят време, за да се наслаждават на храната.

#Везни
Уверете се, че закуската на трапезата ви е достатъчно голяма и витаминозна. Много везни не се чувстват добре през деня именно заради малката или липсата на закуска. Добре е да наблягат на протеините и въглехидратите сутрин, за да имате повече тонус и жизнена енергия през деня.

#Скорпион
Скорпионите обичат да си угаждат, но често пъти прекрачват границата. Да успокоят темпото. Повече плодове и зеленчуци за сметка на мазните и сладки неща. Да внимават с алкохола.

#Стрелец
Преяждането и консумацията на вредни храни са най-голямата им слабост. Да отделят време, за да се хранят по-добре и здравословно. Не бива да обвързват конкретното си настроение с избора и количеството храна. Храненето в по-големи количества няма да ги накара да се почувстват по-добре.

#Козирог
Козирозите обичат да се въртят и експериментират в кухнята. Храната е един от начините те да покажат своята привързаност към семейството. Естети са и ценители на доброто хранене.

#Водолей
Водолеите често имат сериозни проблеми с храненето. Обичат да попрекаляват. Ако сте пълни и над нормата, кажете си стоп! Балансирайте храненето, ограничете тестеното и сладкото, наблегнете на плодовете и зеленчуците.

#Риби
Рибите имат деликатни стомаси, поради което трябва да избягват мазните, киселите и пикантните храни. Естествено придирчиви са и е добре да се стремят към един добре балансиран режим на хранене.